Bérbeadás adóvonzatai

Bérbeadás adóvonzatai

Ingatlan bérleti jövedelmének bejelentése Spanyolországban


 

A más uniós országokban (valamint Norvégiában és Izlandon, ) tartózkodó spanyolországi nem rezidensek esetében ez a jövedelemtípus 19%. A nem uniós országokban élők 24% -ot fizetnek
 

3. Milyen költségek vonhatók le? Az EU -tagállamok állampolgárai, valamint Norvégia és Iceand a következő költségeket vonhatják le:

Közösségi díjak, tanácsi adók, biztosítás, víz, villany, jelzáloghitelek, ingatlanközvetítői díj, takarítás és mosoda, karbantartási és javítási költségek. Felhívjuk figyelmét, hogy ez nem zárt lista, de ezek azok a költségek, amelyeket az adóhivatalnak nem szabad kétségbe vonnia. Csak a kiadások arányos részét vonhatja le a lakás bérleti napjának számának megfelelően.

A bútorok és készülékek beszerzése szintén levonható, de nem ugyanúgy kezelik, mint a karbantartási költségeket, tárgyi eszköznek minősülnek („inmovilizado”). Ez azt jelenti, hogy a tételért kifizetett teljes összeget nem lehet azonnal levonni, hanem évente csak egy részét lehet levonni (a vásárolt tételtől függően több évig). Ezért, ha új televíziót, kanapét vagy hűtőszekrényt stb. Fizetett, meg kell adnia ezeket az adatokat, és mi a megfelelő összegeket fogjuk alkalmazni a helyi adóhatóság követelményeinek megfelelően.
 

Kérjük, vegye figyelembe, hogy NEM vonhatja le a költségeket, ha nem rendelkezik megfelelő számlával (az idézetek vagy az „albaran” nem érvényesek)
 

Felhívjuk figyelmét, hogy NEM vonhat le utazási költségeket Spanyolországba
 

Az EU -n kívüli országok lakói (kivéve Norvégia és Izland) NEM vonhatnak le semmilyen költséget.
 

4. Egy másik országban lakom. Még mindig meg kell fizetnem ezt az adót Spanyolországban? Még akkor is, ha az ingatlan egy cég nevén van?

Igen. Ez a nem rezidensek jövedelemadója. A spanyol törvény szerint a Spanyolországban található ingatlan bérleti díjából származó jövedelmet Spanyolországban kell megadóztatni. Vannak megállapodások Spanyolország és az európai országok többsége között a kettős adóztatás elkerülése érdekében, így nem kell kétszer fizetnie (amit Spanyolországban fizet, levonható lesz mindarról, amit ugyanazon jövedelemért kell fizetnie az Ön országában).
 

5. Milyen gyakran kell bejelentenem és kifizetnem ezeket a jövedelmeket?

A spanyol lakosokkal ellentétben, akik éves adóbevallásukban a többi bérjövedelmükkel együtt adják meg bérleti jövedelmüket, a nem rezidenseknek 3 havonta kell nyilatkozatot benyújtaniuk az alábbi naptár szerint:

Januárban, februárban és márciusban szerzett bevételek: bevallás április 20 -ig

Áprilisban, májusban és júniusban szerzett jövedelmek: bevallás július 20 -ig

Júliusban, augusztusban és szeptemberben szerzett bevételek: bevallás október 20 -ig

Októberben, novemberben és decemberben szerzett bevételek: január 20 -ig bevallás stb. Ez az a pillanat is, amikor be kell jelenteni a 2017 -es év bármely negyedévének negatív eredményét (azaz azt a negyedévet, amikor az ingatlanunkat béreltük, de negatív eredménnyel)

FIGYELEM, HOGY A NYILATKOZAT BESZÁMOLÁSA AZ ADÓ KIFIZETÉSÉT VONATKOZZA.

Emellett minden év végéig éves adóbevallást kell benyújtania, amely az előző évnek felel meg (2019 végéig be kell nyilatkoznia 2018 -ra, 2020 végéig 2019 -re stb.), Még akkor is, ha egyáltalán nincs jövedelme a lakásból.
 

6. Mi történik, ha későn fizetek?

A határidők nagyon egyértelműek az előző kérdésben. Ha csak egy nap késéssel fizet, az Adóhivatal bírságot küld Önnek a következők miatt:

5% (ha a kifizetés a határidőt követő három hónapon belül történik),

10% (ha több mint három hónap telt el, de kevesebb, mint 6 hónap)

15% (6 és 12 hónap között) és

20% plusz kamat, ha több mint egy év késéssel fizet.
 

7. Évente fizetek jövedelemadót a nem rezidensek számára (210 -es nyomtatvány). Ez fedezi a bérleti díjak után fizetendő adót?

Nem. Ha éves bejelentést nyújtott be a 210 -es formanyomtatványon, és mindig hasonló összeget fizetett, akkor NEM a bérleti díjak bevallását jelentette be, hanem egy fix összeget fizetett a „feltételezett” jövedelemből, csak azért, mert nem lakóhellyel rendelkezik. és ingatlan birtokában Spanyolországban. A bérleti díjakat negyedévente kell bejelenteni (ha voltak bevételek az adott negyedévben), és nyilvánvalóan az összeg mindig a nyereség egy százaléka lesz (19%). Mindazonáltal soha nem kell kétszer adót fizetnie ugyanarra az időszakra, azaz amikor éves jövedelemadó -nyilatkozatát teszi, csak azokért a napokért fizet

Bonavida Spanyol Ingatlanok

    C/ San Pascual 192
    +36 70 264-7189
    info@bonavida.hu

Eladó ingatlana van,
vagy épp ingatlant keres?

Adja meg adatait és segítünk!

Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom.
Üzenet küldése
Nyaraló
Társasház
Sorház
Családi ház