Garanciák

Garanciák

 

Új építési ingatlangaranciák és otthoni garanciák Spanyolországban


A spanyolországi új lakások 10 éves garanciát élveznek
Seguro Decenal: a tízéves építési garancia

Számos oka van annak, hogy az emberek úgy döntenek, hogy új ingatlant vásárolnak Spanyolországban az előzőleg tulajdonban lévő ingatlan helyett.

Az új építési tulajdonságok egyik legjelentősebb pénzügyi előnye a viszonteladói társaikhoz képest a garancia és a vele járó fogyasztóvédelem.

A többi európai országhoz hasonlóan a spanyolországi új építésű lakóingatlanok 10 éves ingatlangarancia mellett kötelezőek.

Az építési garancia a spanyol polgári törvénykönyv 1591. cikke és a spanyol építési törvény (Ley de Ordenación de la Edificación) 38/1999.

A spanyolul Seguro Decenal néven ismert építési garancia olyan szerkezeti hibákat fed le, amelyek az építés befejezését követő 10 évig befolyásolják az alapvető szerkezeti elemeket, mint például az alapokat vagy a tartófalak.

A garanciát harmadik fél ingatlanbiztosítója által kibocsátott biztosítási kötvény formájában nyújtják, és mint ilyen, teljesen független az építőtől vagy a fejlesztőtől.

 

Kicsit részletesen:

 

BONAVIDA TÁJÉKOZTATÓ

Hogyan történik a fizetés a még építés alatt álló ingatlan vásárlásakor? 


Hogyan fizethet egy új építésű, még el nem készült  házért? 
Új építésű lakás vásárlásakor garanciák 
Új építésű ház vásárlásának előnyei

 

 Az építés alatt, már készen vagy használtan a lakás megszerzésének pillanata határozza meg a fizetés formáját és feltételeit. Ez lehetővé teszi a leendő tulajdonos számára, hogy fizetési ütemezést készítsen, és pontos előrejelzést kapjon arról, hogy mikor, mennyit és hogyan fog végrehajtani a tranzakciókat.

 Építési folyamatban lévő  ingatlanok esetében a teljes vételi és eladási folyamat körülbelül egy-két évig tart, minden más új építésű ingatlanhoz képest. Ellentétben a látszattal, ez nem hátrány, hanem az egyik fő előnye, hiszen lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy spóroljanak, kisebb törlesztőrészletet fizessenek, és a legjobb fekvésű házat választják. 

Hogyan fizethet egy új építésű, építési folyamatban lévő ingatlanért  ? 

Jelenleg az építőipari cégek fizetőképességének és a jogszabályi jóváhagyásnak köszönhetően az ilyen jellegű házvásárlás teljesen biztonságos.

 

 A  fajta helyzet már vagy 2 évtizede egyértelmű,  és a spanyol törvények világosak a garanciákat, a bevált gyakorlatokat és a vadonatúj ház építése előtti vagy bármely más államban történő megvásárlásával szembeni védelmet illetően.

 Annak ellenére, hogy a leendő tulajdonosok már jóval az első kő lerakása előtt megszerzik, ennek több előnye van, mint hátránya. 


A beszerzési folyamat négy szakaszra oszlik:


 Az ingatlan kiválasztása után foglalásként a két fél által egyeztetett díjat kell fizetni. 3000 eurótól 15 ezer euróig terjed, amit később levonnak a lakás teljes árából. Az építési engedély hatálybalépésével és az építkezés megkezdésével a foglalás magáncélú adásvételi szerződéssé válik. Ahol a vevőnek ki kell fizetnie a fennmaradó pénzt a teljes összeg 10%-áig.

 A kivitelezés során vevő és eladó a munka befejezéséig megállapodnak a feltételekben és az alábbi részletek mértékében. A kivitelezés befejeztével a fennmaradó összeget a közokirat aláírásakor fizetik ki. Megtehető jelzáloghitellel vagy banki átutalással. Itt az ingatlan 70-80%-a körül maradna kifizetendő megállapodástól függően.

 

 Új építésű lakás vásárlásakor garanciák:

 

 A vadonatúj ingatlanok hatalmas jogi védelmet élveznek. Sokkal több garancia, mint a használtakra. A területrendezési törvény és a különböző regionális és helyi szövegek támogatják az ilyen típusú ház adásvételének teljes folyamatát. Reklámtól, foglalástól, fizetéstől és későbbi lakhatóságtól. 

A fő fedezet az ingatlanban keletkezett károk, hiányosságok vagy károk felderítésére és kijavítására irányul. A garancia az első évtizedig véd. 

Az első időszak (legfeljebb hat hónap) az esetleges rejtett hibáké. Az első évig, ahol a tulajdonos igényt tarthat az építtetőnél vagy a kivitelezőnél a munkálatok befejezésének hibáiért. 

 

Az első három évben a ház lakhatóságát befolyásoló elemekre. 

 

És végül, akár 10 év, hiányosságok, amelyek közvetlenül kapcsolódnak a szerkezethez. Alapokból, gerendákból, támasztékokból vagy teherhordó falakból. 

 

Ezenkívül a törvény az ügylet egyéb vonatkozásaira is külön biztosítást ír elő. Jelenleg lehetőség van vadonatúj lakás vásárlására közvetlenül az internetről, online megtekintheti a hirdetést, és video hívassál foglalhat vagy módosíthat.

 Az ingatlanpiac új trendjeihez és vételi és eladási módjaihoz igazodva az új építésűek tulajdonosai a következőket is kérhetik: 

A fizikai vagy digitális formátumú prospektusok, rádiós közlemények, óriásplakátok... a építtetők csatornáikon keresztül kiadott minden kommunikáció hivatalosnak minősül, ezért szerződésesnek minősül. Vagyis kötelező.

 Nagyon fontos, hogy az építtetőnek  az új építés elősegítésével kapcsolatos ajánlatait megőrizzük, hogy később megbizonyosodjunk arról, hogy minden megbeszélt dolog megvalósul, az ár vagy a kedvezmény valós. 

Átláthatóság. A megrendelő a vásárlás előtt kérheti az épületre vonatkozó terveket, anyag- és minőségi beszámolót, energiahatékonyságot, építési vagy használatbavételi engedély másolatát. 

 

Szerződés.:
Ennek egyértelműen tükröznie kell mindent, ami a vevővel és az eladóval kapcsolatos, az előleget, az árat, az adófizetést, az írási költségeket, az ingatlan-nyilvántartási bejegyzést, a kézbesítés becsült dátumát.

 

Bármilyen kérdése van, forduljon a Bonavida-hoz!


Info@Bonavida.hu

 

És még sok minden ............... Keresse kérdéseivel munkatársainkat.

Bonavida Spanyol Ingatlanok

    C/ San Pascual 192
    +36 70 264-7189
    info@bonavida.hu

Eladó ingatlana van,
vagy épp ingatlant keres?

Adja meg adatait és segítünk!

Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom.
Üzenet küldése
Nyaraló
Társasház
Sorház
Családi ház