Milyen típusú ingatlanok épülnek?

Milyen típusú ingatlanok épülnek?

 

 

Milyen típusú ingatlanok épülnek?

 

a./ Apartmanház üdülővárosban (pl. Torrevieja)

 


Ezek társasház jellegű 4-8 emeletes épületek, 2-3 hálószobás, 1-2 fürdőszobás, nappali/amerikai konyhás lakások, általában erkéllyel, terasszal. A lakás általában 50-80 m2, lapburkolatú, beépített konyhabútorral, beépített hálószoba szekrényekkel. Telefon és TV csatlakozás, légkondi előinstallálás. Lift és az új hazáknál teremgarázs (külön vétel lehet).
Az árak helytől és mérettől függően 100-210.000 euró között mozognak.

 

 

 

b./Apartmanház az aglomerációban,

A tengerpart közelében (0,5 - 3 km) .: Ezek általában egy nagy telken elhelyezkedő, több, 3-4 emeletes épületek, apartman parkok. A házak között sok zöld terület, pálmák, délszaki növények, sétányok, s minden esetben medencék.

A lakások: 2-3 hálószobás, 1-2 fürdőszobás, nappali/amerikai konyhás lakások, általában erkéllyel, terasszal. A lakás általában 50-80 m2, lapburkolatú, beépített konyhabútorral, beépített hálószoba szekrényekkel. Telefon és TV csatlakozás, légkondi előinstallálás. Lift mindig van. Parkolás általában szabadtéri, de védett, a belső udvaron.
Az árak helytől és mérettől függően 120-280.000 euró között mozognak

 



c./ Ikerházak: ezek általában duplex, triplex vagy quadro jellegűek, s döntőrészt minden lakás 2 szintes + tetőterasz. De van olyan megoldás, hogy a földszint és az emelet külön-külön lakás.
Sok esetben az ikerházak telepszerűen helyezkednek el, s a telep rendelkezik közös medencével. Általában a házakhoz kis előkert és/vagy kocsibeálló tartozik.
Az árak helytől és mérettől függően 160-250.000 euró között mozognak

 

 

d./ Sorházak: angol mintára (sok brit állampolgár él itt), klasszikus (de mediterrán jellegű) sorház (4-15) házrész egybeépítve, döntőrészt minden házrész 2 szintes + tetőterasz. De van olyan megoldás, hogy a földszint és az emelet külön-külön lakás.
Sok esetben a sorházak telepszerűen helyezkednek el, s a telep rendelkezik közös medencével. Általában a házakhoz kis előkert és/vagy kocsibeálló tartozik.
Az árak helytől és mérettől függően 120-250.000 euró között mozognak
 

 



e./ Önálló villák, házak.

Itt igen széles a kialakítási forma választéka, vannak kisebb (2-3 hálószobás) házak és csodapalotás. És a kettő között számtalan variáns, ízlésnek és pénztárcának megfelelően.
Az árak helytől és mérettől függően 240.000 eurótól a milliós összegekig mozognak

 

 

Vásárolhatunk már teljesen elkészül lakást, házat, vásárolhatunk építés alatt állót és még tervrajzon lévőt. Egy építési project átfutási ideje errefelé 1-1,5 év. Világos, aki egy adott projecten belül elsőként vásárol, az válogathat a legjobb részek között, legyen a fekvés, panoráma stb. Minden építkezés kezdetekor az építőipari (vagy beruházó) cég létesít egy kis irodát a helyszínen minden prospektussal, tervrajzzal felszerelten. Megnézhetjük az építkezést is (zárt cipőben menjünk, mert főleg a nagyobb cégek szigorúan veszik a munkavédelmi előírásokat, sisakot adnak, de cipőt nem). A helyszínrajzon kis piros rajzszegek jelzik, azokat a lakásokat, házakat, melyeket már lefoglalóztak, eladtak.

 

 

 

Miből épülnek?

 

 


A Costa Blanca-n szinte minden épület, legyen a villa vagy társasház, vasbeton tartószerkezettel, kitöltő tégla falazattal készül, kívülről általában világos színű díszvakolattal. A társasházak lapos tetejűek, az iker-, sor egy egyéni házak csúcsos, cserepes tetőformával, tetőterasszal kombinálva. A tetőszerkezet is beton, faanyagot az építkezésnél itt nem használnak. A belső burkolat minden esetben lapburkolat, a lépcsők szintén, vagy márvány. Parketta, padlószőnyeg itt ismeretlen. A fürdőszobák plafonig csempézettek, kádas vagy zuhanytálcás kivitelben. Általában van egy nagyobb (bidével) és egy kisebb fürdőszoba zuhanyzóval. S két WC-vel természetesen.

A lakáson belül a fujt, mosható  alaptapéta fehér színűre festett.. Általában sok az ablak, erkély, terasz, lent, fent mindenütt, a spanyolok a teraszokon élnek, nem a szobában. A hálószobák kicsik mindenhol. Egy franciaágy, egy-egy éjjeli szekrény kétoldalt, egy beépített szekrény és kész. A TV-nek a falon van a helye. A Nappalik tágasak, általában amerikai konyhásak, sok esetben kandalló előkészítéssel. Fűteni (ha van igény rá fázósaknál) légkondival, vagy villanyradiátorral lehet. Kívánságra sok helyütt elektromos padlófűtés is beépíthető (extra).Sok az üvegfelület, az ablakok (húzó-toló), ajtók rolóval vagy spalettával ellátottak, a földszinteteken rácsozottak. A bejárati ajtó erős, biztonsági, 3 pontos. Riasztó (+ alarm bekötés) külön rendelhető, ára általában 200-400 euró + havi 20 euró a felügyeletért.


Minden szobában beépített szekrények (fa) vannak, általában fiókokkal is kiegészítve. Minden szobában van TV és telefon csatlakozó. Szektorált biztosítékrendszer, életvédelmi relével ellátva. Kertes háznál kerti csap, külső elektromos ajzat a ház falán

 

Most az alábbiakban bemutatunk néhány klasszikus helyi stílusban épült ingatlant, s rövidesen folytatjuk az utóbbi években terjedő high tech stílusokkal.

 

Kérje "Stylus katalogusunkat". Pdf formában több száz jellegzetes épitési formát mutatunk be Önnek.

 

 

És most lássuk a modern elemeket.

(folytatjuk...)
 

 

 

 

 

Bonavida Spanyol Ingatlanok

    C/ San Pascual 192
    +36 70 264-7189
    info@bonavida.hu

Eladó ingatlana van,
vagy épp ingatlant keres?

Adja meg adatait és segítünk!

Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom.
Üzenet küldése
Nyaraló
Társasház
Sorház
Családi ház