NIE

NIE

NIE

 

NIE szám
 

Ha Spanyolországban van ingatlanja, vagy itt lakik, akkor kell N.I.E. szám. Ez a post elmagyarázza, hogy mi a NIE szám, miért van szüksége rá, és hogyan lehet beszerezni Spanyolországban vagy azon kívül.

Ez az útmutató a spanyol NIE számokról szól spanyolországi ingatlanvásárlás céljából. Ha NIE -számra más célra van szüksége, például Spanyolországban való munkavégzéshez, akkor a folyamat eltérő lehet. A szabályok vagy a szabályok alkalmazása helyenként változhat, és figyelmeztetés nélkül változhat. Ennek eredményeként ez az útmutató időről időre átmenetileg elavult lehet.
 

Mi az N.I.E szám?

N.I.E. a külföldiek személyazonosító számának rövidítése, amely lefordítja a külföldiek azonosító számát, vagy ha úgy tetszik, a külföldiek azonosító számát.
 

A NIE az Ön univerzális azonosítója és adószáma Spanyolországban. Mindenre szüksége van, ami Spanyolországban folyamatot vagy hivatalos folyamatot jelent. Például NIE -számra lesz szüksége ingatlan vásárlásához, autó vásárlásához, a közművekhez való csatlakozáshoz, és ami a legfontosabb, ami a spanyol államot illeti, meg kell fizetnie az adókat. NIE-szám nélkül a spanyol adóhatóságok nem tudják felmérni vagy feldolgozni az éves adófizetést, például a jövedelemadót (IRPF) és az éves vagyonadót (Patrimonio), amelyeket mindketten a belföldi és a nem rezidens ingatlantulajdonosok jelentenek be.

A NIE számtanúsítványokat a kiállítás időpontjától számított 3 hónapos érvényességgel adták ki, ezt követően várhatóan rezidensi kérelmet kell benyújtania, vagy nem rezidensként kell regisztrálnia. Tehát három hónap elteltével a tanúsítvány már nem volt érvényes, legalábbis elvileg. Azonban valamikor módosították a rendeletet, hogy megszüntessék a három hónapos lejárati határidőt, így a NIE számtanúsítványok most nem rendelkeznek lejárati dátummal. De ez Spanyolország, a bürokrácia egy kis rendetlenség, és a szabályokat nem egységesen hajtják végre, sőt nem is értik.

Előfordulhat, hogy egyes közjegyzők nem hajlandók elfogadni egy régi bizonyítványt, amely három hónap után lejárt, ami problémákat okozhat azoknak, akik rendelkeznek a régi bizonyítványokkal. Tehát ha véletlenül korábban kért NIE számot, ellenőrizze, hogy nincs -e rajta lejárati dátum. Ha igen, kérjen új példányt lejárati idő nélkül.

Ha Ön uniós állampolgár, és a NIE -szám megszerzése után több mint 3 hónapot tölt Spanyolországban, regisztrálnia kell, és be kell szereznie egy kormánybizonyítványt, amelyen szerepel a NIE -szám

.

Kinek van szüksége NIE -re Spanyolországban?

1. Minden külföldi, aki Spanyolországban adóügyi illetőségű lesz, NIE számra van szüksége Spanyolországban.

2. Bármely külföldi illetőségű külföldi, aki spanyolországi ingatlant vásárol. Ha egy pár együtt vesz egy ingatlant Spanyolországban, és mindkét nevén regisztrálja az ingatlant, akkor mindkettőjüknek meg kell szerezniük a NIE számot Spanyolországban.

3. Bárki, aki Spanyolországban szeretne dolgozni, vagy vállalkozást szeretne indítani Spanyolországban.

Mikor van szüksége NIE számra?

Ha ingatlant vásárol Spanyolországban, akkor NIE -számmal kell rendelkeznie, mire aláírja a vételi okiratokat közjegyző előtt, amely esemény spanyolul okirat.

Ha a NIE -számot időben megkapja az íráshoz, azt jelenti, hogy legalább 1 hónappal azelőtt kell jelentkeznie, ha Spanyolországban jelentkezik, és legalább 2 hónappal a kézbesítés előtt, ha külföldi konzulátuson keresztül jelentkezik. A tényleges idő attól függ, hogy hol jelentkezik, és az évszaktól. Lehet, hogy néhány napon belül személyesen is beszerezhet egy NIE számot Spanyolországban, de hetekig is eltarthat, ezért a legjobb, ha rengeteg időt hagy magának.

Hogyan igényelhet NIE számot?

Az első dolog, amit meg kell érteni, hogy a spanyol bürokráciával való foglalkozás gyakran zavarba ejtő, nem beszélve a frusztráló ügyről. Az andalúziai szabályok értelmezésének módja eltérhet attól, ahogyan Katalóniában értelmezik ugyanazokat a szabályokat. Egy területen, például Barcelonában, előre le kell foglalnia egy időpontot az interneten, hogy kérje a NIE számát, míg más területeken csak meg kell jelennie, és fél óra alatt mindent elintézhet. Magam is megerősítettem, hogy a szabályokat következetlenül alkalmazzák, ami megnehezíti a NIE számokról szóló útmutató elkészítését.

Tehát szem előtt tartva, hogy a követelmények folyamata és értelmezése eltérő lehet attól függően, hogy hogyan és hol kér egy NIE számot, itt van egy általános útmutató, amely elmagyarázza a hivatalos követelményeket és a folyamatot, ahogy működnie kell (de lehet, hogy nem)
 

A spanyol NIE számra háromféleképpen lehet jelentkezni:

1. Jelentkezzen személyesen Spanyolországban.

2. Jelentkezzen személyesen egy külföldi spanyol konzulátuson keresztül. (ajánlott)

3. Jelentkezés egy spanyolországi képviseleten keresztül
4. Bonavida intézi

Bonavida Spanyol Ingatlanok

    C/ San Pascual 192
    +36 70 264-7189
    info@bonavida.hu

Haben Sie eine Immobilie zum Verkauf oder suchen Sie gerade eine?
Geben Sie Ihre Daten ein und wir helfen Ihnen!

Nachricht senden
Ferienhaus
Mehrfamilienhaus
Stadthaus
Familienhaus