Jelzáloghitel

Jelzáloghitel

 

Jelzáloghitel

 

Jelzáloghitel igénybevétele a legkedvezőbb és egyben a leggyakoribb módja annak, hogy az eladó a lehető leghamarabb hozzájusson a vételár teljes összegéhez, illetve hogy a vevő készpénz hiányában rendelkezzen az ingatlan megvásárlásához szükséges összeg egészével a vásárlás pillanatában
Az ingatlan vásárlásának egy részét Ön spanyolországi kölcsönök számításba vételével is intézheti. Az adminisztrációt a kiválasztott bankja (ebben is segítünk)intézi az üzlet létrejötte előtt. Akkor lehetséges, ha az anyagi háttere, jelzálogra érdemes, felmérhető ingatlanja ezt indokolja. Ha ezek az adatok rendelkezésre állnak, akkor 1-3 héten belül keresztülvihető.

Futamidő: 10-15-20 év.
Jellemző kamatszint: 3,5-4,4 %  (változó, bankonként is)

Az állandó bejelentkezést igénybe nem vevők max. 50-60%-os, az állandó spanyolországi tartózkodásra bejelentettek max. 70%-tól – megegyezés szerinti időtartamra és összegre – kaphatnak vásárlási hitelt.

De hangsűlyozzuk, hogy csak az kap hitelt, aki a bank szerint hitelképes. És azt a bank ellenőrzi.
A válság előtti "hitelözön" már nincs, a bankok odafigylnek.

A hitelügyintézés konkrétan úgy történik, hogy Ön kiválasztja az ingatlant, lefoglalja 5-8.000,- Euró foglalóval. Következő lépés a finanszírozó bank kiválasztása, a hitel, illetve a saját erő mértékének megállapítása. A Bank is felméri az ingatlan értékét, majd ad egy hitelajánlatot, tájékoztatót. Ha a Felek ebben megállapodnak, az ingatlan lefoglalását követő 4-6 héten belül meg kell történnie a saját rész kifizetésének az építtető felé, a hitelnyitási, közjegyzői díjak befizetése, a hitelszerződés aláírása. Az építtető felé a vételár hátralékot már a Bank fizeti ki.

Fedezetként, nem kell kezes (házaspároknál a házastárs az Adóstárs) , semmilyen további vállalás, viszont a bankok megnézik a vagyoni helyzetet, így kelhet jövedelemigazolás otthonról (NAV) vagy/és bankszámlakivonat.

Az a világ már elmúlt, hogy bármilyen papírra adnak hitelt, tényleg megnézik az Adós hitelképességét.

A jelzálogkölcsön felvételével bizonyos járulékos költségek jelentkeznek. Az így létrejövő összes költség az alábbi költségeket foglalja magába:

Az ingatlan felértékelésének és az ingatlan állapotára vonatkozó vizsgálatok költségei, melyet a hiteligénylés első lépéseként hajt végre a bank. Ezt az összeget tehát akkor is meg kell téríteni, ha a hiteligényléstől a hitel kérelmezője a későbbiekben visszalép.

A hitel közjegyzői okiratba foglalásának költségei:
bankszámla nyitási illeték: mértéke a hitel összegének 1-2%-a.
Jogügyleti illeték: nagysága a teljes garantált összeg 0,5%-a.
Közjegyzői illeték: a garantált összeg, valamint a hitel összegének függvénye.


A jelzálogjogot a bank bejegyzi az ingatlan tulajdoni lapjára!

 

A jelzálogköltség Spanyolországban

 

A jelzáloghitel Spanyolországban történő megszerzésével kapcsolatos költségek:

 

Értékelés

 

A bank felhívja a szakmai értékelőt, hogy készítsen jelentést az ingatlan értékéről annak érdekében, hogy tanulmányozza a hitel életképességét. Az értékelés költsége az ügyféltől kerül felszámításra, az átlagos lakások esetén pedig cca. 400 euróba kerülhet.

 

Elrendezés vagy nyitási díj

 

A hitelintézetek egy százalékot számítanak fel a jelzáloghitel nyújtására. Ez egy egyszeri kifizetés, amelyet a kölcsönszerződés aláírása előtt kell teljesíteni.

 

Otthoni és életbiztosítás

 

Kötelező a lakásbiztosítási kötvény felvétele az ingatlantulajdonban lévő ingatlanra, legalábbis tűz ellen. A politikai kedvezményezettnek a banknak kell lennie annak biztosítása érdekében, hogy katasztrófa és az otthon teljes elvesztése esetén a bank megkapja a teljes összeget. Esetenként a bank követelheti, hogy életbiztosítási kötvényt vegyenek ki és kapcsolódjanak a hitelhez, hogy a tulajdonos halála esetén az adósságot rendezzék.

 

A közjegyző és a hivatalvezető díjai

 

A jelzáloghiteleket a közjegyző által aláírt közokirat képezi. Ezt az okmányt a megfelelő Tulajdon nyilvántartásba is be kell jegyezni.

 

Bélyegilleték

 

Ez olyan adó, amelyet a nyilvános dokumentumokban hivatalosan megállapított cselekményekre kell alkalmazni, amelyeket regisztrálni kell, és amelyek pénzügyi összeget tartalmaznak, például jelzáloghiteleket. A maximális jelzálogkötelezettség alapján kerül kiszámításra (a tőke, a rendes kamat, a késedelmes kamat, az adminisztratív költségek és az esetleges bírósági eljárás költségeinek összege).

 

Közigazgatási hivatal

 

A bank a jelzáloghitel feldolgozását egy közigazgatási szervnek bízza meg. Ez az eljárás lényegében az, hogy a dokumentumot a közjegyzői irodából összegyűjti, az adót rendezi.

 

Friss

Májusban az Európai Központi Bank (EKB) az alapkamatlábat 0,75% -ról egy új, legmagasabb, 0,5% -os mélypontra csökkentette.
 
Számos bank jelezte hogy a következõ hónapokban várhatóan javítják a külföldiekre vonatkozó kamatlábaikat. A belföldi lakosok számára már javították őket.
 
Ez nagyon pozitív hír, és úgy gondoljuk, hogy a körülmények fokozatosan lazulnak a közeljövőben, bár el kell mondani, hogy a bankok óvatosak maradnak a nem rezidensek vonatkozásában.


A legtöbb nem rezidens jelzálog az éves Euribor-en alapul, 2,75–4,5% -os + terheléssel. A különbözetek nagymértékben eltérnek a kérdéses banktól és az ügyfélprofiltól függően.

 

Még többet szeretnék erről tudni:

 

Bonavida:

0630-9331-034

www.bonavida.hu

info@bonavida.hu

 

 

 

 

FigyelemNe hagyja magát félrevezetni un. "magyar  de itt élő-  hitelügyintézüktől" akik eleve reménytelen helyzet esetlén is banki hitel ügyintézést igér. Nem hitelt (mert ez ugye direkt bűncselekmény lenne), "csak" a papirmunkáért elkér pár száz, neztán ezer EUR-t, majd amikor a bank elutasítja a hitelkérelmet, mossa kezeit, "ő csak közvetitette a papírokat".
Van aki minden intézését ingyen igéri. Nos, ugye, semmi sincs ingyen, általában az a "beetetés" kezdete.

 

A Bonavida soha nem kér díjat az adminisztráció segítségéért (nem ígér banki hitelt) , de őszintén azt is megmondja, hogy az adott papírokkal a hitel reménytelen lenne. Mi "csak " azt igérjük (s teljesitjük), hogy összehozzuk Önt egy vagy több bankkal, netán segítünk a tolmácsolásban, de hogy valaki hitelképes vagy sem, azt nem mi döntjük el.
Max, amiben - iső megtakaritani - segitünk, hogy ha hozzánk azzal jön valaki, hogy más 80-90%-os hitelt igért, akkor sok sikert kívánva, azzal búcsuzunk, hogy "akkor bizony oda kell mennie". MI ezt nem vállaljuk.

Senkit nem akarunk elíjjeszteni, van hitel, a bankok is a hitelből élnek, csupán mi a realitások talaján maradunk. Az ügyfél így később (több pénzzel) visszajön hozzánk, de ha bekergettük némi pénzért egy reménytelen ügybe, soha nem látjuk viszont.
És egy elégedett ügyfélnél nincs jobb reklám.

 

Copyright Don Lus-2019

Bonavida Spanyol Ingatlanok

    C/ San Pascual 192
    +36 70 264-7189
    info@bonavida.hu

Haben Sie eine Immobilie zum Verkauf oder suchen Sie gerade eine?
Geben Sie Ihre Daten ein und wir helfen Ihnen!

Nachricht senden
Ferienhaus
Mehrfamilienhaus
Stadthaus
Familienhaus