Gyakori kérdések

Gyakori kérdések

 

 

 

 

Gyakran Ismételt és frekventált kérdések:

 

 

-Milyen böngészőt használjak a Bonavida ingatlankinálati olda ((www.eladospanyolingatlanok.hu) megtekintésére?Lehetőleg a Google Chrome böngészőjét, webmotorunk arra van optimalizálva.

 

- Árak.
 

Ott ahol új (kész, netán még épülő) ingatlanokat (lakásokat, nyaralókat, stb.) épitési csoportokban (társasház, lakópark, stb.) adunk meg, az árak un. "-tól" érdendők. Egy egy ilyen épitési projectben sokféle árvariáció létezik, hiszen nem egyformák a lakások alapterülete, a szobák, fürdőszobák száma, hogy melyik szinten helyezkedik el -  a földszinten néha saját kiskert tartozik hozzá, mig a legfelső szinten saját napozóterasz - , számit a tájolás és még számtalan tényező.
 

 

 

- EMail-t írtam a Bonavida-nak (info@bonavida.hu), de már vagy 3 nap telt el és nem kaptam választ! Miért?

Nos, szinte biztos, hogy kapott választ (jellemző válaszidőnk 24-48 óra), de ha Ön GMail (netán Freemail) kliens akkor előfordul, hogy a vélasz levelünket nem a Beérkező Üzenetek mappában találja, hanem valami miatt a GMail rendszere a Spam dossziéba tette, amit meg ugye nem nagyon nézeget az ember.
Nem tudjuk, hogy miért csinálja ezt a Gmail - nem csak velünk - (Többször jeleztük), hiszen mi kizűrólag levelekre válaszolunk, soha nem küldünk un. spam kereskedelmi leveleket, az ingatlan értékesités nem az műfaj.
(Valószinüleg azon az erőforráson (felhőn) ahol a mi szerverünk is van, valaki más bérlő spam-el, s ilyenkor a GMail az egész IP tartományt spam-re veszi)

 

A levelünket megnyitva, állitson be minket "Biztonságos Feladó"-nak, s utána már helyére jut a levelünk.
 

- Napi friss információkat szeretnék a Costa Blanca ingatlan ügyeiről!  

 

Semmi gond. Keresse fel a Bonavida hivatalos FB profilját, kedvelje, kövesse és napi szinten hozzájut az újdonságokhoz.

 

KLikk!

 

https://www.facebook.com/Bonavida-Spanyol-Ingatlanok-704188083000005/

 

 

- Árak II.

Minden általunk jelzett ár nettó. Itt ez a szokás. Erre jön az új épitésü lakásnál 10% Áfa és cca. 3% egyéb hatósági díj, közjegyző, Földhivatal, stb. Tehát mindig úg számoljunk, hogy adott ÁR + 13%

Másodkezes ingatlan esetén nincs Áfa, viszont a "Visszterhelési" illeték kb. ugyanannyi (7-10% tartománoktól függően), így itt is hasonlóan számoljunk.

 

Árak III.

Kereskedelmi ingtalanok ÁFA-ja 21%. (Ugyanenyni ha csak pl. magunknak garázst veszünk. De ha a garázst a lakással együtt vesszük, akkor csak 10%.. Persze a cégek az ÁFA-t is is vissza tudják igényelni, de ez most nem ennek a rovatnak a témája.

 

Áralku.

 

Nagyobb épitőipari, beruházó cégeknél ez nincs. Annyi amennyi. El tudják adni. Másodkezesnél persze áll az alku lehetősége, de itt is minimális, 500-1.000 EUR. 5-10%-os alkut felejtsük el.

 

Bonavida konzulensi,szolgáltatási díja:

Új épitésű ingatlanoknál ez 4 % a nettó árra vetítve. Másodkezes ingatlanoknál 5%. 
Szolgáltatásunk során végigvezetjük Önt a stáció minden állomásán, az első látogatástól a megvásárolt ingatlan közmű átírásáig. Szaktanácsadónk, spanyol tolmácsunk mindig Ön mellett áll. 
A Bonavida egy konzulens, aki Ön mellett áll, Önt képviseli végig.

 

Használt (kicsit lelakott) lakást veszek. A Bonavida vállalja a felújitását?
Igen, Vannak erre alvállalkozóink. Azonban olyan átalakitásokat, mert az épület szerkezetét, statikáját érintené, újra kell az egész épületet engedélyeztetni, nos arra már nem vállalkozunk. De, hogy a falakat tégláig lecsupaszitjuk, minden vezetket kicserélünk, festés, mázolás, burkolás, szerelvények, légkondi, új bútorok arra igen.

 

Mi az a "NIE"?

Ez egy A4-es dokument, egy külföldieket azonosító szám. Turistának nem kell, de aki itt élni, dolgozni, ingatlant venne vagy bármit intézni (pl. víz bekötés) annak kell.

A helyi rendőrség idegenrendészeti irodájában kell igényelni, EU polgár autonatikusan megkapja.
Időpontot ( un. cita)  kell az igényléshez foglalni, s személyesen kell megjelenni, Kell: útlevél + copy, 2 db fotó, spanyolul kitöltött NIE nyomtatvány és a díj (spanyol) banki befizetési igazolása. Helyben, a tisztviselő előtt kell aláírni!


(Néha rém hosszú az időpont igénylési idő, ilyenkor célszerű itt - akár rajtunk keresztül - egy ügyvédi irodát megbízni, neki úgy látszik van "hátsó bejáratuk". Ez némi plusz költség, de működik.  Van ország, ahol a helyi Spanyol követségen is kiadják. Ez a legjobb, érdeklődjön helyen. Ha ott nem megy, itt segítünk. Budapesten gyakorlatilag nem működik.

NIE (ES) letöltése (ES)  Algolul is. (Segtség angolul tudóknak)

 

 

- Foglalkozik  Bonavida bérhető lakások ajánlásával? Ha igen, hol?

Igen, rövid távra is (1-2 hetes nyaralás vagy akár csak hétvége) és hoszabb távra (6-11 hónap) is.
Döntően Torrevieja városában, és az agglomerációban, a Costa Blanca-n és a Mar Menor északi részen ((San Pedro, San Javier, stb.)

 

- Ha veszek ingatlant és hasznositani akarom, a Bonavida vállalja?

 

Igen, foglalkozunk bérbe adással (lásd fent), ingatlan felügyelettel. Ha a lakás nem közvetitésünkkel lett vásárolva (mert akkor ismerjük), az esetben előzetes felmérést végünk, hogy az adott ingatlan kiadható-e, ha igen, mikor és milyen kondiciókkal. 
Nem igérjük, hogy minden lakás folyton kiadható lenne, ilyen nincs.

 

- Tud a Bonavida reptéri transzfert biztosítani?

 

Igen, Alicante és Corvera repülőtereiről az Alicante - Torrevieja, Orihuela Costa régióba. Érdeklődjün.

 

- Munkalehetőség ügyben a Bonavida tud segíteni?

 

Nem, ezzel nem foglalkozunk.

De tudunk tanácsadással (és helyi szakemberekkel) segíteni cégalapításban és a hozzá kapcsolodó dolgok intézésében.
Hogy legyen, bank, könyvelő, adótanácsadó, jogász, el legyen intézve a TB és még sok minden. 14 év céges működés gyakorlata áll mögöttünk. Érdeklődjön a Bonavida Startup Business tanácsadó szolgáltatásai iránt.

 

 

 

Hol találkozhatok személyesen a Bonavida képviselőivel?

 

Alapvetően a helyszínen, Torreviejaban. De úgy 6  havonta tartunk Budapest un. Bonavida Nyilt Napokat
De van állandó magyarországi képviselőnk is, keresse bizalommal.

 

 

 

Bonavida Spanyol Ingatlanok

    C/ San Pascual 297
    +36 70 264-7189
    info@bonavida.hu

Haben Sie eine Immobilie zum Verkauf oder suchen Sie gerade eine?
Geben Sie Ihre Daten ein und wir helfen Ihnen!

Nachricht senden
Ferienhaus
Mehrfamilienhaus
Familienhaus
Stadthaus
Residenz
Anwesen
Villa, Schloss, Herrenhaus